Иглолистни пелети – защо да изберем този продукт

ИГЛОЛИСТНИ ПЕЛЕТИ - ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОЗИ ПРОДУКТ?

Иглолистните пелети са едни от най-използваните начини за отопление през студените месеци. Ако сте избрали възможността през зимата да се отоплявате на пелети, най-вероятно се чудите какъв вид да изберете. Екипът на „Schneider Pelletsвярва, че най-качествени са тези от иглолистна целулоза и в следващите редове ще опитаме да докажем защо това е така.

Една от основните причини да изберете иглолистни пелети е изключително високата им калоричност. Температурата на топене при тях достига внушителните 800 градуса в котела. Освен това остатъчната им пепел е доста по-малка от широколистните пелети.

Най-често за направата на иглолистни пелети се използват ела, смърч и бор, а количеството вредни емисии, което се отделя от този вид е сведено почти до минимум. 

Иглолистни пелети

Качествени ли са иглолистните пелети?

Иглолистните пелети на “Schneider Pellets” са със сертификат EN Plus A1 и отговарят на абсолютно всички европейски изисквания за качество и технология. При производството на този вид гориво се извършва под много високо налягане, което води и до пълното им изгаряне  – комфорт, който е напълно несравним.

 

Нашите иглолистни пелети имат огромна плътност и ниско съдържание на влага, което спомага за пълното им изгаряне с висока ефективност. Важно е, когато избирате начина си на отопление, да го предвидите по-рано, тъй като при изграждането на комина, той трябва да бъде направен по-голям. Това улеснява възпламеняването в горелката, което е важно за иглолистните пелети. 

Повече за иглолистните пелети на „Schneider Pellets“ може да намерите на тази страница.

15кг Пелети Schneider

Заключение

Нашият екип иска да е сигурен, че клиентът ще избере пелети с най-високо качество. За това ние представихме  материал, в който описваме седемте „жокера” за избор на пелети. Повече по темата може да прочетете тук.

В заключение можем да кажем, че много трябва да се внимава при избора на пелети. Ние от Schneider Pellets” гарантираме за качеството на нашите пелети и го доказваме със сертификат EN Plus А1. Този документ се издава от италианския официален сертифициращ орган ENAMAgroenergie, който ние получихме на 24.06.2019г.

Защо да изберем иглолистни пелети